Tags: , , , [ × ]

Hij is een haantje en een softie, neemt graag dingen meteen en onnodig vooral, uit handen, af en toe humeurig en onredelijk en heeft een ernstige vorm van eigenwijsheid. Hij is kort door de bocht, loopt na het douchen met natte voeten door het huis of kruipt half afgedroogd in bed, er kiepert altijd wel iets van zijn vork op zijn net schone overhemd of broek. Hij is handig maar ook onhandig. Zet complete badkamers in elkaar en slaat zich afschuwelijk op zijn vingers met hamers of trapt in schroeven. Hangt spullen handig en snel op om vervolgens het nieuwe kapje van de lamp er in één vloeiende beweging af te stoten, zodat er gewoon een nieuwe moet komen. Hij kan vreselijke toestanden met geweld aan zien op tv zonder ervan te verschieten en zapt spotjes van dierenleed weg, daar kan hij niet tegen. Geef hem een zak chips en zet een programma als Top Gear aan en je hebt geen kind aan hem. Hij valt in slaap op de bank als we gezellig een avondje samen hebben, heeft een speciale zeer irritante relatie met zijn gsm, hij snurkt, hij eet te snel en te veel en is ruimschoots klaar als wij net de borden vol hebben. Hij heeft een vreemde opruimmanie. Op zich heerlijk hoor, maar er verdwijnt erg veel. Hij gooit weg vooral en verplaatst dingen naar plekken die ‘’handiger’’ zijn maar onvindbaar voor mij. Als hij boodschappen opruimt dan gooit hij dingen uit de koelkast weg om ruimte te scheppen. ‘’Over de datum’’, roept hij dan al als hij mij ziet kijken, dat is niet zo hoor..maar het schiet wel lekker op. Als hij ziek is gaat hij zoals de meeste mannen praktisch dood. En dat moet je dan ook vaak aanhoren, heel vaak..te vaak.. Als we ruzie hebben kan hij hele boze lelijke dingen roepen, star zijn en nukkig of boos weglopen. Hij komt wel altijd vrij snel weer terug en is niet te beroerd om sorry te zeggen. Kom je aan iemand die hem lief is dan kun je maar beter onder een andere identiteit in het buitenland gaan wonen, dan komt er een nietsontziende snoeiharde kant van hem naar boven. Hij huilt als zijn hond moet worden afgemaakt, redt schapen uit sloten door er zelf in te springen, doet alles voor zijn geliefden. We zijn nu een tijd samen. Mijn vriend en ik. Een tijd vol passie, gedoe, avonturen, hoogtepunten en dieptepunten, lief en leed, ziek en gezond..alles is voorbij gekomen, stoppen of doorgaan..het was er allemaal. Ik keek naar hem van de week, hij stond op zijn blote voeten in de keuken terwijl ik kookte en hij babbelde over van alles en at telkens even een stukje vlees uit de pan, en steeds zei ik..nog niet gaar hoor! Tevergeefs, want hij doet dat graag..uit de pan eten. En hij stond daar te schaterlachen om iets en ik dacht..ik hou van jou, jij past erg goed bij mij. En dat heb ik hem gezegd ook..en ik hoop hem dat nog vaak te zeggen… J.M.