Tags: , , , [ × ]

Ik vind je stom!

Blijf van mijn spullen af!

Ik mag ook nooit wat!

Terwijl ik bezig ben op alles op rolletjes te laten verlopen schallen deze woorden door de huiskamer.

Het ene moment kunnen ze elkaar niet luchten of zien en slaan ze elkaar de hersens in,  maar als ze niet bij elkaar zijn missen ze elkaar vreselijk.

Ze zijn druk, onbehouwen en losgeslagen en daarom zijn ze ook zo leuk…..

En ze zijn allemaal van mij……

Ik zal ze altijd beschermen en zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op de dingen die komen gaan. Ik doe ook gewoon me best, meer kan ik niet doen, want ook die van mij zijn niet met een gebruiksaanwijzing geboren……..

Blikken en meningen van anderen probeer ik naast me neer te leggen…want de beste stuurlui staan immers altijd aan wal…….Veel te vaak roepen mensen “zoiets doet die van mij niet”…….Dan lach ik in mezelf en denk….Je moest eens weten….

Ik kijk helemaal nergens meer van op en ga er vanuit dat die van mij “zoiets wel doen”…..en dan los ik dat op mijn manier wel weer op. Volgens het boekje iets doen geloof ik niet in, mijn kinderen doen immers ook nooit iets volgens het boekje…

De kusjes, knuffels en de woorden “Ik hou van jou” ……daar doe ik het voor en dat maakt me een gelukkig mens…..  En hoe vaak ze ook boos op mij zijn en hoe vaak ik ze het liefst achter het behang wil plakken……..de band tussen moeder en kind blijft..

Voor altijd..

Saskia