Tags: , , , , , , [ × ]

Een vader en een dochter nemen afscheid bij een dijk aan het water. Het meisje blijft daarna telkens, per fiets over de dijk, terugkeren naar de plek van dat afscheid. Deze zoektocht naar haar vader herhaalt zich in verschillende levensfases.

Ik vind dit persoonlijk één van de mooist gemaakte en meest ontroerendste korte animatiefilmpjes.

In recensies wordt gesproken over een vader die zijn dochter verlaat maar de filmmaker Michael Dudok de Wit zelf zegt hierover in een interview in het NRC:

“Dat laat ik expres open. Als je hem weg zou zien roeien met een hengel of een koffer of een pistool, word je in een richting geduwd. Zelfs of hij vrijwillig gaat of dat hij weg moet, wil ik in het midden laten. Het gaat erom dat hij weggaat.”

( filmpje gevonden op VPRO Zomergasten )

Muziek: De hoofdmelodie uit Valurile Dunării van Ion Ivanovici, een componist uit Roemenië. Norman Roger arrangeerde het stuk voor de film

Geniet ervan!