Tags: , , , [ × ]

 

Ik word erg blij van Ikea, blij en hebberig. Ik slaag altijd bij Ikea ook, zelfs als ik niets nodig heb en dat is meestal. Ik kan voor de lol naar Ikea gaan, gewoon rondkijken en mij verlekkeren aan leuke dingen.

Verklaren kan ik het niet maar het is zo. Dus eens in de zoveel tijd zeg ik: ‘’We gaan naar Ikea’’. Ik heb dan al een reden op de plank liggen, want ik weet wat er komt. Ikea? Waarom? En dan kan ik natuurlijk niet zeggen:’’ nou zomaar..’’. Dat is vragen om ellende en daar doe ik niet aan dus ik heb iets nodig en zo niet dan bedenk ik ineens iets erg noodzakelijks, een boekenplank, iets klusserigs, want daar houdt hij van. Als ik zeg leuke dekbedovertrekken dan gaan de schoenen minder snel aan.

Manipulatie?..ja hoor, helemaal!En ik voel me er prima bij, helemaal als ik eenmaal in Ikea ben.

En dan lopen we daar, hij in stevige looppas ik slenter en kijk en pak op en zet weer neer. Ik weet dat hij elk moment kan zeggen: ‘’Eh..hallo, de boekenplanken liggen verderop, follow me ik weet een sluiproute!’’

Sluiproutes, nog een hobby van vriend, zowel in het verkeer als in winkel weet hij ze te vinden. Maar ook daar ben ik op voorbereid. Dus ik antwoord steevast met de zin: ‘Nu we hier toch zijn is het wel handig om ook even….’’. Hij kijkt me dan aan en zucht diep en zegt: ‘’Jij bent héél erg weet je dat wel!?’’ En ik weet het..

Met drie van die afgrijselijk lelijke onhandige gele tassen, waar eigenlijk best veel ingaat, stonden we anderhalf uur later bij de kassa. Best snel vond ik persoonlijk. Ik blij, zijn gezicht onweerachtig al speelt hij dat ook wel wat, want hij heeft ook half Ikea in zijn handen gehad én er zitten ook wat onnodige hebbedingen in de lelijke tassen voor meneer zelf..ik bedoel maar!

Een klap geld minder en ik zie de frons als hij de betaalpas door het pingeval haalt. Maar er zaten niet alleen maar onnodige dingen in de tassen hoor. Die dekbedovertrekken waren nodig, mijn hondje heeft puntjes van de hoekjes afgekauwd stiekem in een pestbui toen ze alleen was. En die bakjes voor de vriezer zijn ook erg noodzakelijk, de fotolijstjes een must, nieuwe kussens voor op de bank, moesten gewoon, dat rothondje weer! Over de bekers, die ene lamp, de leuke schaaltjes en zo’n lekker zacht kleed waar je onder kruipt op de bank ’s avonds, nou ja daar zou je over kunnen discussiëren maar laten we dat niet doen. Laten we snel even iets verzinnen waardoor de donderwolk overdrijft….

Lieverd? Trek in een hotdog? Kost maar een eurootje..en wat drinken erbij? Ik trakteer!

Kijk  hij lacht al weer..! De liefde van de man hè..

Eenmaal thuis heb ik me trouwens gek gezocht naar die boekenplank..vergeten…mooi zo..we moeten binnenkort weer naar Ikea..om een plank!

J.M.