Tags: , , , , [ × ]

Soms heb ik een dilemma, blijf ik beleefd of word ik bijdehand. Doorgaans ben ik het laatste, maar uit oogpunt van mijn werk is het wel eens handig beleefd te zijn.
Zo ook laatst. Ik mocht even een poststuk afgeven bij een bedrijf waar wij zaken mee doen. Binnen dat bedrijf geldt een beveiliging van de toegang middels pasjes. Ik meldde mij bij de portier en vertelde dat ik een poststuk had voor de heer J. Walter. Ik vertelde er meteen bij dat dit poststuk best via hun interne post op de plaats van bestemming mocht komen. De portier besliste echter dat ik dit zelf mocht brengen. Na het afhandelen van een interne procedure van het bedrijf en het in ontvangst nemen een toegangspas, hoorde ik de portier zeggen dat Walter van den Berg op 6 hoog in kamer 23 zat. Hierop vertelde ik de portier dat het volgens mij niet helemaal goed ging en dat ik de J. Walter moest hebben. Ik bracht dit nieuws beleefd. Ik was immers te gast en wilde niet het bijdehandje gaan uithangen. “Ja, zei de portier, Walter van de Berg, op 6 hoog kamer 23, ga nu maar”. Nu wist ik dat de heer Walter van den Berg tot de directie van dit bedrijf behoorde en ik daar echt niet zou moeten zijn. Maar wie ben ik om de portier tegen te spreken, die man weet immers alles van dit bedrijf. Dus besloot ik gewoon te doen wat de portier mij vertelde. Op 6 hoog kamer 23 binnen te gaan. En inderdaad, daar zat de directeur. Ik legde hem uit dat ik een poging gedaan had de portier te overtuigen dat ik de heer J. Walter nodig had en niet de directeur zelf. Walter van den Berg begon te lachen, opende zijn systeem en wees me op de kamer van de heer Jouri Walter, op 1 hoog. Ik verontschuldigde me voor de stommiteit van zijn portier en ging verder op reis door het bedrijf. Uiteindelijk is alles gelukt en kwam ik weer bij de portier en meldde hem dat het toch echt niet gegaan was zoals zou moeten. De portier opende nogmaals zijn systeem en zag inderdaad ene Jouri Walter staan in zijn lijstje.
Ach ja, soms weet je vooraf dat het niet helemaal gaat zoals het zou moeten, maar je bent te gast, dus hoe gedraag je je…..Ach, op deze manier kwam ik ook eens op 6 hoog…

Gewoon Bas