Tags: , , , [ × ]

Ik heb een relatie. Dat geeft strijd. Strijd met de weegschaal. Want het lukt me echt niet om mijn relatie met het snoepblikje te stoppen. Ik heb zo’n schattig klein blikje waar net 2 zakjes Haribo color rado in passen. Die zijn super want dan heb je van alles wat. Engelse drop, winegums, schuimachtige dingen. Allemaal zoet en dus lekker. En natuurlijk gaat dat blikje wel eens leeg. Best vaak zelfs. En natuurlijk zou ik het niet moeten vullen, maar hee, een leeg blikje op tafel is toch ook zo’n zielige vertoning, niet? De ellende is, dat blikje staat op de eettafel en ik zit daar ook veel. En mocht ik toch eens plaats nemen op de bank, verdomd, dan verhuist het blikje spontaan naar de salontafel. Gaat gewoon vanzelf, ik zweer het je. Nu beperkt mijn relatie zich overigens niet tot het blikje hoor. In één van de keukenkastjes en in de koelkast is ook altijd wel iets te vinden. In de supermarkt trouwens ook. En ja, dan kun je roepen wat je wilt, maar in die supermarkt ben ik toch regelmatig te vinden voor de broodnodige boodschappen. En chocolade.. ik ben gewoon verslaafd aan zoet. Kan er niks aan doen. Als ik geen zoetigheid eet, begin ik te trillen op den duur. Ik sta machteloos. Machteloos op de weegschaal.. kijk, ik ben niet dik hoor. Maar ook niet meer slank zoals ooit. Met kleding aan ziet het er best goed uit al zeg ik het zelf. Maar helaas heb ik de gewoonte mij ’s avonds uit te kleden voor het slapen gaan. En dan zie ik dingen (lees: rollen) die ik niet wil zien. Sinds kort heb ik een infrarood sauna. Erg goed voor mijn overbelaste spieren (en nee, níét door overgewicht) en slappe hap bindweefsel. Brochures en websites beloven mij bovendien dat je calorieën verbrandt als je daar in zit. Briljant!! Kijk, die sauna is er gekomen voor mijn kneuzenlijf, maar een bonus in de vorm van vetverbranding slaan we niet af! En hoewel ik om de haverklap mijn cabine in duik, blijft de weegschaal erg onvriendelijk. En dat terwijl ik altijd zonder blikje in mijn hokje zit! Jokkebrokken zijn het. Ik val er niks van af en dat ligt echt niet aan mijn blikje. Of toch? Morgen maak ik een nieuwe start. Dan vul ik mijn blikje niet meer bij. Tenminste, maandag dan hè. Nieuwe week, nieuwe kansen.

Ja, dat geeft best een goed gevoel. Mijn blikje gaat de kast in! Niet meer op tafel en niet meer vullen. Dat is een goed voornemen! Zo. Tijd om eens wat te gaan doen in huis. Dus hup, pc uit, opstaan van tafel en blikje dicht. Oei.. mijn lieve blikje is al best weer leeg. Gelukkig is het nog geen maandag. Straks even naar de supermarkt..

Elastiekje