Tags: , , , , [ × ]

Vrijdagavond vaste prik! En ik vind het leuk. Muziek is leuk, het concept is, al zijn er meer van dit soort programma’s leuker, deskundige( over het algemeen) jury, lekker vlot, ik kan Martijn Krabbé goed hebben en Wendy ook wel. En het niveau is hoog. En het belangrijkste..iedereen hier vind het leuk. We verzamelen ons rond de klok van half negen voor de buis, drankjes, chips, nootjes en dan gaan we oordelen en veroordelen en discussiëren, want smaken verschillen…gelukkig!.
Het grappige is dat in de reclame blokken er op hyves en facebook en twitter direct een soort tussenstand wordt neergezet wie we goed en niet goed vinden en iedereen reageert op elkaar, we zitten in feite als grote groepen bij elkaar tv te kijken.

Ik moet zeggen dit soort programma’s, dat samen kijken en lol eraan beleven doet me goed. Het doet me denken aan vroeger. We keken thuis dingen vaak samen. Toppop, al was mijn vader dan erg humeurig,  Q&Q,  Hamelen, de Willem Ruis Show..nou vul maar aan zou ik zeggen tegen mijn leeftijdsgenoten…
De hele hype er omheen verdiep ik me verder niet in, maar de vrijdagavond is ineens vrij heilig geworden hier en als iemand van het gezin er niet is wegens andere verplichtingen dan hoor ik:” balen ik mis the Voice!’’

Dan doe je het als programmamaker niet slecht dacht ik zo. En stiekem geniet ik er van, met het hele gezin tv kijken, want naarmate ze ouder worden gaat ieder meer en meer zijn eigen dingen doen, zoals het hoort te gaan. Of ze kijken eigen programma’s, series, want er zijn meerdere tv’s in huis.
Het hoort erbij en toch mis je iets, ik wel in ieder geval. Gek genoeg merk ik dat ook de rest van het gezin het als erg aangenaam ervaart. Samen naar iets kijken en hoe makkelijk een gewoonte erin sluipt van het gescheiden in een huis dingen doen. Computers, laptops, internet, gsm’s die maken dat je altijd voor iedereen overal op alle manieren bereikbaar bent, eigenlijk mag de hele wereld de hele dag je huis in, maar met de mensen die het meest voor je betekenen wordt het soms afstandelijker. Begrijp me goed, de band binnen mijn gezin is groot en sterk en erg warm..maar toch.. toch merk ik dat met alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn er mooie dingen verloren gaan.

En als ik dan op zo’n vrijdagavond de hele clan bij elkaar heb dan vind ik dat toch hele leuke avonden.
Zelfs al ben ik de enige met echt een goede muzieksmaak!
J.M.