Tags: , , , , [ × ]

Met koffie in mijn hand sta ik voor een uitgeveegd weekbord. De plekken voor de sport zijn snel ingevuld, want dat is elke week hetzelfde. Ook de jeugdclubs, waar wij leiding voor zijn worden aangegeven met een magneetje. De mannenavond en de vrouwen ochtend blijven hetzelfde, maar volgende week moet ik schoonmaken in de kerk. Snel krabbel ik het op het bord, in de hoop dat ik het begrijp en niet vergeet vrijdag. Dat overkomt me wel eens. Het is gelukkig maar één van de 8 keer in het jaar.

Ook de to-do lijst wordt ingevuld. Er zijn voor de nieuwsbrief van een van onze clubs nog steeds problemen, de financiën zijn nog lang niet rond, misschien maar een anonieme gift geven, de leden moeten nog even goed opgeschreven worden. Vrijdag is er daadwerkelijk club, dus deze week even voorbereiden. Er moeten nog wat boodschappen worden gedaan, wat geld gestort, rekeningen betaald. Het leven van de administratie van een club is nog geen lui leventje.
Snel nog even de spullen voor mijn eigen website opgeschreven. Het forum moet nu echt een keer netjes worden gemaakt en de inhoud moet even goed worden geschreven. De site is bijna klaar, maar inhoud is toch ook wel leuk. Even een date plannen met mijn liefste om te schrijven.

Dan nog even een blik op mijn bord en er schiet mij wat in het hoofd. Vrijdag heb ik ook nog een verjaardag, maar die moet ik maar even afbellen en een andere afspraak maken. Ook maar even opschrijven. Nog een blik en ik besef me dat de afspraak met het consultatie bureau gelukkig nog ver weg is, maar ik moet wel even bellen voor de juiste gewichten. Die moeten wel goed in het boekje staan, anders ben ik het kwijt.

Ergens tussendoor moet ik ook mijn eigen administratie plannen, de studeerhoek opruimen, wassen, schoonmaken, mijn dochter van 9 maanden vermaken, mijn net geopereerde vader even controleren, mijn man aandacht geven. Met een zucht ga ik zitten en leg mijn hoofd op de tafel. Geen wonder dat ik al een tijdje elke dag om 6 uur op sta en pas om 12 uur in bed lig. Misschien tijd om gewoon helemaal niet meer te slapen.

Ach, ik weet ook wel: ik kom mijn week wel door, maar soms dan zou ik even een winterslaapje willen houden. Gewoon tot de zomer, tot de caravan in Schoorl, waar de hoofdtaak lezen en wandelen is. Genieten van de zon, niet kreunen, omdat er weer een nokpan van het dak is gestort. Niet hoeven mopperen over een smerige vloer of een vieze wc, maar gewoon even niets.
Ik richt mijn hoofd op en lach opgelucht. De gedachten aan de rommel na de winterslaap maakt dat ik in een gekke bui kom. Geen winterslaap voor mij, maar gewoon rustig aan mijn weekjes doorgaan en de rust opzoeken als dat kan.

Wees eerlijk, te veel op de planning kan voorkomen, maar overal waar te voor staat is niet goed. Ik veeg het bord weer uit en schrijf alleen het hoogst belangrijke  op. Zo! dat is een net bord en een vooruitzicht aan een leuke week!

Ik wens iedereen een fijne en gezegend weekend en komende week.

Jedidja