Tags: , , , [ × ]

Een tijd geleden kreeg manlief mailing van een outdoor winkel. En daar zag hij het.
Helemaal geweldig leek hem dat en je kon je aanmelden!!
Gingen ik en de kinderen mee? Dat was stoer!
Nee dus. Ik ben niet stoer meer. Daar ben ik jaren geleden al mee opgehouden.
Ik moedigde manlief aan om zichzelf vooral aan te melden en te genieten.
En afgelopen weekend was het zo ver. WINTERKAMPEREN. Weinig winter. Wel veel, heel veel wind.
Als je niet op een taalfoutje let, werd het dus wint(er)kamperen. Zaterdagochtend 7 uur stapte manlief uit bed en geloof me, dat is uniek.
Om 8 uur kreeg ik een kus en stapte ‘Stoer’ de zwaarbepakte auto in. Tent, slaapzak, thermokleding, lamp, kookgebeuren, zaklantaarn, nog een zaklantaarn en noem maar op ging mee. Op het laatst toch ook nog een toilettas met tandenborstel. Niet directe noodzaak als je gaat overleven, maar toch wel zo fris. Op naar de Veluwe!

Zoals het een echte kerel betaamd reed hij stoer in zijn Range Rover met ongeschoren kop en wapperende manen (als je wat fantasie hebt tenminste) het avontuur tegemoet.
En zoals het een echte echtgenoot betaamd belde hij ’s avonds keurig naar moeder de vrouw, met de mobiel van een ander. Ja, het wat super geweldig leuk en winderig. En hij was zijn mobiel vergeten.. lag die nog op het dressoir? Nee dus.. 
Maar supermam pakt dan haar mobiel en belt Stoer op. Ja, hij ging over! Bij hem.. Soms is een echte survivaljas handig (en stoer!) en soms zitten er gewoon teveel zakken in..

De volgende middag kwam er een grote vuurlucht binnen, gevolgd door ‘Stoer’. Als een klein kind zo blij en enthousiast was ie. Hij stráálde. En stonk. Naar vuur. Maar dat mag de pret niet drukken. Nee, koud had hij het niet gehad. Ja, verwaaid was hij wel. Hij had ree gegeten, wild zwijn, fikkie gestookt een wandeltocht gemaakt op blote voeten en genoten. Volgend jaar gaat hij weer en wij moeten mee, want er waren hartstikke veel vrouwen en kinderen en je kon ook tipi-tenten huren met kachel, wat wilde ik nog meer?
De foto’s logen er niet om. Het was er erg gezellig geweest, dat zag je meteen.

En volgend jaar? Dan gaan we met z’n viertjes winterkamperen. Stoer..

Elastiekje

Andere blogs van Elastiekje op deze website