Tags: , [ × ]

Januari:

Een drukke tijd voor mij: de meeste gezinsleden hebben het besluit genomen om mij dit jaar wat meer te lezen. De eerste twee weken ben ik dan ook aardig veel gebruikt, maar daarna hadden ze zogenaamd geen tijd meer voor mij…..

Februari:

Deze maand was het schoonmaak. Gisteren hebben ze me afgestoft en weer op mijn plaats teruggezet. En vorige week heeft mijn eigenaar me een poosje gebruikt, omdat hij een meningsverschil had met zijn buurman en een paar teksten moest opzoeken om te bewijzen dat hij toch echt gelijk had.

Maart:

De eerste dag van deze maand heb ik het druk gehad; mijn eigenaar werd voorzitter van een vereniging en hij moest mij wel gebruiken om een toespraak voor te bereiden.

April:

Opa heeft ons deze maand een paar weken bezocht. Hij heeft mij elke dag uren op schoot gehad. Hij schijnt meer met mij op te hebben dan alle anderen van zijn familie. Ik vond het fijn.

Mei:

Ik heb een paar groene vlekken op mijn bladzijden gekregen. Ze zijn afkomstig van een paar voorjaarsbloemen, die tussen mijn bladen te drogen werden gelegd…

Juni:

Ik zie er uit als een verzamelalbum, want men heeft mij volgestopt met krantenknipsels. Een van de meisjes gaat namelijk trouwen.

Juli:

Vandaag stopten ze me in de koffer. Ik denk dat ze op vakantie gaan. Wat zou ik graag thuis blijven! Ik weet uit ervaring dat ik minstens twee weken lang in dit donkere ding opgesloten blijf.

Augustus:

Ik zit nog steeds in de koffer; ze zijn vergeten me er uit te halen.

September:

Eindelijk ben ik weer op mijn oude plekje gezet en ik heb gezelschap gekregen: bovenop mij liggen twee damesbladen, een autokrant en een paar puzzelboekjes en een stripboek. Ik zou willen dat ik evenveel aftrek vond als zij.

Oktober:

Van de week werd ik een paar keer even ingezien; één van de gezinsleden is namelijk ernstig ziek. Op dit moment lig ik midden op tafel. Ik denk dat de dominee zo op bezoek komt.

November:

Ik ben weer op mijn oude plaatsje beland. Iemand vroeg aan de vrouw des huizes of ik een verzamelalbum was.

December:

Het gezin is volop bezig met de voorbereiding op het kerstfeest. Straks zal ik wel weer opengeslagen worden bij Lucas 2 en op oudejaarsavond ergens bij Psalm 90. Maar verder hebben ze geen belangstelling voor mij. Ik vrees dat de geschiedenis zich na de jaarwisseling herhaalt…