Tags: , , , , [ × ]

Lekkage! En geen kleine, nee eentje van water op de trap en door het plafond! Als een speer belde ik het nummer van de storingsdienst op de sticker op mijn HR ketel.
Het was vroeg in de avond, dus ik kreeg een ander nummer via het bandje voor de persoon die dienst had. Een jonge knul nam op en ik zei: ‘’Jij moet komen, ik heb een grote lekkage aan de ketel!”
“Hm ik ben bij mijn vriendin’’, antwoordde de knul en ik viel even stil.
“Jij hebt toch dienst nu?’’ vroeg ik, ‘’Ik kreeg dit telefoonnummer door via het bandje.’’
“Ja ja,” antwoordde de jongen, ‘’maar is het echt heel noodzakelijk? Want ik ben bij mijn vriendin.’’
‘’Nou ja, het water loopt van mijn trap af, dus hoe noodzakelijk wil je het hebben? Dus ik raad je aan jezelf los te rukken van je vriendin en als de SODEMIETER IN JE AUTO TE STAPPEN!!’’

“Als u die kraan nou dicht draait bij de ketel, dan stopt het water en dan kan het wel even wachten hoor,’’ zei de jongen.
“Die is dicht slimmerd!’’ antwoordde ik laaiend. ‘’Alleen er loopt nu allemaal water ook bij de display en alles raakt beschadigd nu dus ik wil dat je komt.”
‘’Ja, dat snap ik’’ zei de knul, ‘’ maar het komt nu echt niet uit, ik ben in de loop van de ochtend bij u.’’
En hij legde neer!
Ja, echt… hij legde gewoon de telefoon neer en liet mij sprakeloos en des duivels achter.

Natuurlijk kon ik niemand bereiken, behalve dat bandje met dat nummer en terugbellen bleek zinloos, de telefoon had hij uit gezet. Tierend heb ik de waterbende weg gedweild en de volgende ochtend hing ik als eerste aan de telefoon bij het installatiebedrijf.
Gelukkig waren ze net zo boos als ik en nog geen half uur later stond de betreffende knul voor de deur, waar hij weer de volle laag van mij kreeg. Het leek hem op een of andere vage manier niet zoveel te deren en hij kletste er lustig op los. Nadat zijn werk erop zat verdween hij alsof zijn gedrag doodnormaal was geweest en ik had er zwaar de pest over in. Onbeschoft ventje!
Ik liep naar boven om de rommel die er nog lag op te ruimen en haalde de was af. Zoals wel vaker weer eens een sok weg en dit keer ook een string dus mijn humeur werd er niet beter op.
Snel de deur uit voor boodschappen en bij het winkelcentrum zag ik de auto staan van het installatiebedrijf, waarmee het onbeschofte ventje was gearriveerd bij mij.

Drie keer raden wat er aan zijn spiegel in de auto bungelde…juist..mijn string!

De reparatie was gratis en de knul is ontslagen
Onze lieve Heer heeft vreemde kostgangers

J.M.