Tags: , , [ × ]

Trouwreportages.. Ik zou ze graag willen maken, maar het ontbreekt me aan technische kennis en lef.
Ik vind het gewoon een taak voor de specialist. Persoonlijk word ik er wat nerveus van. Het idee dat het niet over kan, niets vergeten, de grote dag van twee mensen, dan moet je als fotograaf van wanten weten en genoeg kennis hebben en weten waar je mee bezig bent. Technische kennis is te leren natuurlijk, maar dan nog moet je een zekere stressbestendigheid hebben. Lijkt mij hoor, voor mij voelt het als onder druk heel goed presteren en op zich kan ik dat wel aardig, maar een trouwreportage is net een stap te ver voor dit persoontje.
Ik zie soms reportages van een trouwdag, gemaakt door een fotograaf die dat beter niet had kunnen doen. Dan vraagt zo iemand niet zoveel geld en een huwelijksfeest en alles er op en eraan is natuurlijk al duur en dan gaan mensen overstag. Met als resultaat een treurige toestand. Eén van de meest bijzondere dagen van je leven hoort ook bijzonder vastgelegd te worden vind ik. En het hoeft niet altijd de hoofdprijs te zijn, maar aan een mooie trouwreportage hangt gewoon een prijskaartje en dat mag ook wel.

Aangezien ik zelf dus geen trouwreportages maak, verlekker ik mij aan de foto’s van anderen.
In het volgende filmpje zien we de experts aan het werk, het ziet er zo makkelijk uit! Mooie plaatjes die ik jullie niet wil onthouden en wie weet voor de fotografen van huwelijken een inspiratiebron.
In het tweede filmpje kun je zien waarom ik er sowieso niet aan begin, want ik had dat kunnen zijn namelijk! De grootste nachtmerrie van een fotograaf en dan ook nog bij een huwelijk!