Tags: , , [ × ]

“Ik wil je foto’s zien, van die schapen,” zei een ongeveer negenjarig jongetje van mijn stage. “Prima, maar er is wel bloed te zien op de foto’s hè!” Dat was niet erg, hij was immers een stoere jongen die daar wel tegen kon. Ik begon bij het begin van mijn serie foto’s. “Iiieeell, wat hangt er nou aan die kont van dat schaap?” vroeg hij. Ja, toen bedacht ik mij opeens dat ik bij de foto’s wel een uitleg moest geven aan een jongetje met een vrij laag IQ. Even snel omschakelen en maar gewoon beginnen.

“Dit is nou een waterblaas. Bij vrouwen die moeten bevallen, breken de vliezen en een schaap krijgt een enorme waterblaas.” Hoe verzon ik dit nou! Ik had geen idee of dat wel zo was, maar hij kon zich er helemaal in verplaatsen en vond het volkomen logisch. “Gadverdamme, jouw vriend is echt vies. Hij zit gewoon met zijn blote hand in het poepgat van dat schaap!” Ik moest lachen, “Nee, dat is niet zijn poepgat, dat is…‘’ Ja, hoe moest ik dat nou uitleggen?! “Het geboortekanaal,” zei mijn collega. Tim keek verbaast op. “Uhh, Vagina?” vroeg hij. “Ja,” zei ik, “hij moet voelen hoeveel lammetjes er in het schaap zitten en het is de bedoeling dat het schaapje  eerst met zijn voorpootjes en hoofdje naar buiten komt. Maar dat was deze keer nog een hele klus, want er zaten twee lammetjes in de buik en die lagen heerlijk met elkaar te knuffelen. Hij moest goed voelen zodat hij niet twee verschillende lammetjes naar buiten trekt.” Het maakte niet meer uit wat ik zei, want al dat bloed wat hij voor poep aanzag, was veel indrukwekkender.

Toen we bij de foto kwamen dat het lammetje er ook echt uitkwam keek het jongetje wel een beetje vies. Het slijm werd van het lammetje afgetrokken, net zoals dat bij kinderen wordt weggezogen, via een slangetje. En je kon zien dat de moederschaap het lammetje nog aan het aflikken was ook. Aangezien we bij alles aan het vergelijken waren, met hoe het bij vrouwen ging, zei ik er maar voor de zekerheid bij dat wij ons kindje NIET aflikken. Hij begreep het allemaal erg goed. Pffoei, opluchting.

Aangezien er twee lammetjes in het schaap zaten moest mijn vriend weer opnieuw met zijn blote hand het schaap in om te voelen hoe het met het andere lammetje ging. Die lag verkeerd om en die moest dus eerst met zijn achterpoten eruit. En daar was het lammetje, en werd op de volgende foto’s ook direct bij moeder gelegd. Hij vond het toch wel erg schattig, die twee lammetjes bij elkaar en moederschaap die zo lief voor hen was.
Toen werd een lammetje ook nog even aan de tiet bij moeder gelegd, en dat herkende hij ook wel hoe het bij vrouwen en baby’s gaat. Baby’s gaan ook aan de tiet!

Zo daar kwam ik toch maar mooi mee weg, nooit gedacht dat er zoveel uitleg kon plaatsvinden bij foto’s kijken.

Larissa

(©geplaatste foto Larissa)