Tags: , , , , , , [ × ]

Macro fotografie.. Ik ben er gek van. Onderwerpen of onderdelen daarvan, van heel dichtbij fotograferen, zodat ze zo groot mogelijk lijken en je details erg goed kunt zien, die normaal niet zo zichtbaar zijn.
Dieren, mensen, planten, bloemen of voorwerpen, ik vind het allemaal leuk.
Nu wacht ik vol ongeduld op de lente, zodat ik weer als een ‘Erik en het kleine insectenboek’ door de struiken kan kruipen, op zoek naar vreemde beestjes, spinnen, bijen,lieveheersbeestjes, slakken en andere insecten.

Als ik het over spinnen heb, waar ik totaal geen angst voor heb en ze dus ook rustig pak of van dichtbij fotografeer, dan krijg ik wel eens de reactie dat het wel erg vieze beesten zijn, eng vooral. Ik zeg meestal dat een spin een beetje hetzelfde is als een lieveheersbeestje, alleen ziet die er met zijn mooie kleurtje en schattige vorm  een stuk aandoenlijker uit. Zelden trappen mensen een lieveheersbeestje dood, terwijl spinnen massaal platgeslagen worden, puur en alleen om hun uiterlijk. Pure discriminatie eigenlijk.
Beetje oneerlijk vind ik, want spinnen zijn eigenlijk hartstikke leuk om te zien, helemaal als je er met je lens bovenop zit en je alle details goed kunt zien. Maar goed, ik weet dat een heleboel mensen die dit lezen al rillen bij het idee en doodsangsten uitstaan, dus ik zal een verder pleidooi voor dit beestje achterwege laten.

Nee, ik doe dat anders. Met een knipoog presenteer ik dit grappige, maar oh zo knap gemaakte filmpje. Beetje macro-achtig, met in de hoofdrol een buitengewoon gemeen lieveheersbeestje en in een bijrol een spin. Misschien brengt het sommigen van jullie op andere gedachten!!??