Tags: , , , , [ × ]

Een boerderij, stallen met paarden, flink stuk grond, minstens vijf honden, een mooie tuin inclusief tuinman, zwembad, fraaie flinke auto misschien zelfs wel twee, drie…ach wat kan het schelen, voor iedereen gewoon een auto! Kledingkasten vol, tweede huis in een zonnig land, personeel, nog meer dieren inclusief verzorgers, meerdere badkamers met ligbaden waar je een flink rondje in kunt zwemmen en bubbels…. De lijst groeit en groeit..
We hebben een staatslot namelijk en naarmate de trekkingsdatum dichterbij komt, worden de miljoenen, die wij uiteraard gaan winnen, uitgegeven. Aan de eettafel bespreken we de wensen.
Er wordt ook ‘wat’ weggeven aan goede doelen, maar dat komt denk ik door mijn kritische blik over de tafel om zoveel hebberigheid en de opmerkingen dat we ‘’het aan niemand vertellen, want dan heb je ineens heeeeeel veel vrienden’’.

Ja..en die denken niet bij het wagenpark, al die plotselinge luxe en een paleis vol personeel..zou daar een prijs gevallen zijn of zo..nee natuurlijk niet!
In ieder geval gaan wij schathemeltje rijk worden en dan is het de rest van ons leven genieten!

Nou ja, niks mis met een beetje dagdromen, dus na flink poen te hebben weggegeven, tenslotte mag de medemens best meegenieten van zoveel weldaad, begin ik aan mijn eigen wensenlijst.
Prachtige keuken met alle apparatuur die je maar bedenken kunt, inderdaad die geweldige mooie kleurrijke tuin inclusief tuinman aangezien ik geen groene vingers heb. Dat huis in een zonnig land ga ik ook mee akkoord, een flinke boot, auto en eenmaal op dreef en aangemoedigd door zeer enthousiaste medebewoners groeit de lijst tot enorme lengte.

De maaltijd komt ten einde en we ruimen af en gaan tevreden na deze heerlijke ‘’met-geld-smijt-droom’’ ieder onze weg.

Uiteraard zijn wij na de trekkingsdatum 15 euro en een illusie armer.
‘’Gelukkig zijn we gezond en houden we van elkaar’’ probeer ik lachend ..’’ja ja natuurlijk bla bla bla ‘’roepen ze tegen me. ‘’Jemig zelfs geen vijf euro zeg!!’’
Geen staatslot meer!

Nou ja…een oudejaarslot ..alleen die dan..dat hoort er wel een beetje bij hoor!

J.M.