Tags: , , , [ × ]

“Ik denk dat hij een ander heeft!”

Mijn vriendin roerde peinzend bijna de bodem uit haar kopje, terwijl ze keek hoe de koffie heftig ronddraaide.
“Een ander? Hoe kom je daar nou bij? Alleen omdat hij twee avonden heeft overgewerkt?” vroeg ik een beetje verbaasd.
Erik en een ander.. nou van alle mannen in de wereld is hij wel de laatste waar ik dat van zou verwachten, maar goed ik zit er wel vaker naast op mannengebied.
Erik is een veertiger, enigszins kalend, een goeie lobbes die niet bepaald de indruk maakt dat hij geïnteresseerd is in andere dames. Monique is zijn eerste en enige liefde, volgens zeggen van Monique dan,  hij heeft het lef gehad haar in zijn jongere jaren mee uit te vragen en Monique heeft hem praktisch ten huwelijk gevraagd, anders was het nooit tot een huwelijk gekomen. Twee kids, leuk huis, goeie baan bij de bank, twee keer per jaar op vakantie..alles er op en eraan zeg maar.
“Hij wil haarinplantgedoe, net als die Joling, snap jij dat nou?”
Haarinplantgedoe..ik was sprakeloos, Erik en haarinplantgedoe, het weinige haar dat hij heeft zit altijd door de war, want Erik kijkt ’s morgens één keer in de spiegel en de rest van de dag zal het hem jeuken hoe zijn haar zit.
“Oh “, zei ik een beetje dommig, “zo uit het niets ineens?”
“Nee!”, boos keek Monique me aan, “sinds dat nieuwe mokkel bij hem op de bank werkt wil hij dingen ‘anders’!”
“Anders..hoe anders..welk mokkel?” we keken elkaar aan.
Monique ging verder met fonkel ogen.”Echt, zo’n jong ding, met van die neptieten, nephaar ook, dat is eraan gevlochten, ik weet het zeker, alles is nep aan dat mens. Die loopt daar op van die palen door de bank te paraderen met een billentikker aan en met dat haar te gooien en nep te lachen en dan heeft ze ook nog zo’n piepstem. Ze was op de laatste personeelsavond en wat denk je wat ze zegt? Zo Erikje..is dat je vrouwtje? ERIKJE!…JE VROUWTJE! Zum kotsen dat mens! En ze pakte Erik telkens vast met die lange nepnagels van haar en Erik stond er bij en keek naar haar met van die uitpuilende koeienogen en een schaapachtige lach! Echt joh ik kon hem wel wat doen!!”  Ze draaide haar ogen dramatisch richting plafond.

Nou, daar was geen woord Grieks bij.. zoals Monique het beschreef had het mokkel Erik betoverd. 

“En sinds zij er is, wil hij hippe kleren, want DaiJèn, ze heet Diane hoor maar dat is te gewoon natuurlijk, dus ze noemt zich DaiJèn, vond dat hij er voor zijn leeftijd veel te oudbollig uit zag, terwijl hij zo’n knap hoofd heeft! De TRUT! En hij wil ineens van die schoenen die jonge knullen aanhebben, zijn montuur van zijn bril deugt niet en vanmorgen stond hij voor de spiegel en zei dat ie wel haarinplantgedoe wilde, hij was nog veel te jong voor een kale kop! Hij sport..hoe vind je dat.. hij werkt zich ineens na het avondeten in het zweet met gewichten die hij God mag weten waar vandaan heeft!” Monique nam een te grote slok koffie en brandde haar mond.

“ Joh, maak je niet druk” probeerde ik bemoedigend, “Erik is idolaat van je, misschien een beetje midlife crisis, kerels hebben dat op deze leeftijd, dan moeten ze even weten of ze nog wel redelijk in de markt liggen en zo en dan gaan ze zich aanstellen op deze manier, echt..dat mokkel is geen bedreiging, ga er even lekker een weekend tussenuit, overlaad hem met complimenten en lekker eten, dan waait dit wel weer over hoor..geloof mij maar!” ik keek haar stellig aan, geen idee waar ik het over had maar wat moet je..
“Denk je?” vroeg Monique, terwijl ze me twijfelend aankeek. “Vast!” antwoordde ik.

Enigszins opgelucht  ging ze op huis aan met een vakantiegidsje onder de arm dat ik nog had liggen voor een lekker lang weekend weg. Opgelost. Storm in een glas water!

“Zeg, wat vind je?”, vroeg mijn vriend. “Zal ik mijn ogen laten laseren? Het maakt veel ouder hè ..een bril”
Ik liep naar het toilet, pakte mijn gsm en sms-te: Monique, ik moet dat vakantiegidsje zo snel mogelijk terug, het is besmettelijk!
En drukte venijnig op VERZENDEN.

J.M.

andere blogs J.M.