Tags: , , , , [ × ]

Geen mooier vermaak dan leedvermaak is het spreekwoord en dat blijkt wel. Op tv worden programma’s gewijd aan mensen in de mailing nemen, bloopers, vreselijke valpartijen of andere zaken en ook op het YouTube kanaal vind je duizenden filmpjes van allerlei dingen waar we hartelijk om lachen, om wat dan ook, waar anderen meestal op een vrij hilarische manier bij betrokken zijn. Of het nou om een klap tegen de vlakte gaat of om een ijzingwekkende achtbaanrit waarbij iemand het bijna in zijn broek doet van angst..wij lachen. Want lachen is gezond en een geintje moet kunnen.

Soms gaat het erg ver…het lijkt of het over steeds meer grenzen moet gaan om het leuk te maken. Extreme grappen, laatst zag ik een oud filmpje van een bekende Nederlander die totaal met blubber overgoten werd in een auto en daar gillend en overstuur uitkroop. Voor mij persoonlijk gaan dat soort dingen te ver. Maar goed, de kijkcijfers ..en voor kijkcijfers mag het steeds gekker geloof ik, zappen kan altijd natuurlijk.

Inmiddels zijn er denk ik geen grenzen meer zijn, dus is het goed om op mijn eigen grenzen te letten. Ik merk dat ik steeds vaker programma’s om deze reden weg zap. Hebben jullie dat ook of word ik gewoon oud?!

Tot slot een passend filmpje..over leedvermaak!