Tags: , , , [ × ]

Geluk zit in kleine dingen. Scherven brengen geluk. Twee uitspraken die kloppen als een bus. Dat heb ik zelf ondervonden. Gisteren. Ik tilde een koekenpan op en het bijbehorende glazen deksel lag niet helemaal zoals het zou kunnen. Twee tellen later lag ie op de grond. In een heleboel stukjes. Hij gleed van de pan, donderde op mijn voet en vandaar zo de grond op. En al die scherven brachten mij dus geluk. Mijn voet was niet zo blij met deze actie maar buiten een blauwe plek, mankeert ie verder niks! Kijk, als het deksel heel was gebleven, was mijn voet vast stuk geweest!

Nog een voorbeeld van geluk in kleine dingen, mijn guppie is weer bevallen van pak em beet 40 kindertjes. (Jammer wel dat mama erg van het recyclen is en minstens de helft direct zelf weer heeft genuttigd).

Nog zo’n voorbeeld van geluk in kleine dingen. Of mensen, wat je zelf wilt. Mijn fysiotherapeut. Een klein menneke die vanochtend bedacht dat mijn stramme rugspiertjes een massage konden gebruiken. Ik was dat natuurlijk volledig met hem eens en genoot van dat geduw en gekneed alsof ik in zo’n luxe beautygebeuren was en werd verwend door een knappe vent. Toen ik weer opstond voelde mijn rug zaaaaaalig. Dóór dat kleine menneke dus.

Een laatste voorbeeld van geluk in kleine scherven enzo. Dochterlief heeft vandaag een glas omgestoten. Stuk. Ze waren alleen thuis en ze heeft keurig de rommel opgeruimd. Kijk, ze had zich lelijk kunnen snijden, half dood kunnen bloeden en haar zusje had zelfs in paniek kunnen raken. Is dus allemaal niet gebeurd én ik mag van manlief eindelijk op zoek naar leuke nieuwe glazen, want op is op hè in de kast.

Prachtig dat geluk in kleine dingen.
Zo, nu lekker gelukkig zijn met een bordje zoetzure saus en een paar mini loempiaatjes..

Elastiekje

Andere blogs Elastiekje