Tags: , , , [ × ]

De geur van pas gemaaid gras. Iedereen kent het en bij de meesten roept het het gevoel van lente op. Voor de ouderen onder ons, die kennen de uitspraak van Andre van Duin: ”M’n Gras” een legendarische uitspraak tijdens de achteruitrij en caravan race bij Ter Land ter Zee en in de lucht. Zo ook bij mij, heerlijk. En gras is natuurlijk ook een zeer praktische oplossing in de tuin. Ook onze tuin is voorzien van het groene goedje. Al vrij snel na de oplevering van ons huis, lag opa in de achtertuin op zijn knieën de zoden uit te rollen. Handig, voor de kinderen om op te spelen. De andere opa was voor een cursus in the middle of nowhere en vond een handige maaier, dus ook dat was geregeld. Maar dan he, dan gaat dat spul groeien. En natuurlijk kent iedereen de beelden van het Wembley stadion en de Green op de golfbaan. Zo mooi zo strak, wat een gazonnetje. En met de nodige mest en onderhoud bleef het gras hier ook lekker groen. Langzaamaan kwam ook wat er ook wat mos tussen. Maar al met al, het ligt er lekker bij. Inmiddels is er een deel weer weggestoken om plaats te maken voor een groter terras en is er middenin het gazonnetje een schommel geplaatst. De meiden zijn al een paar keer gevallen en het gras heeft zijn nut bewezen. Dus fantastisch spul. Gisteravond begon dan weer het ritueel van maaien. Het moest, de eerste keer weer dit jaar. Het is een klusje van niks, zo gepiept en dan die geur he, heerlijk. Nog even opharken en de resten gras weggooien in de groene bak en klaar. Maar dan….die dramarestjes. Onze dochters wilden nog even schommelen en liepen lekker door het gras naar de schommels. Schommelden vrolijk heen en weer om daarna weer naar binnen te komen. Na goed voeten vegen konden ze doorlopen. En dan nog he, zie je die kleine stukjes gras tot in de keuken. DRAMA ik wil daar geen grassssssssssss. Dus pak je de stofzuiger. Alleen weet je wat, gras wil niet in de stofzuiger, blijft hardnekkig aan de borstel hangen….Dus dan ineens is al het praktische van dat groene goedje wel weer vergeten..

Gewoon Bas