Tags: , , [ × ]

National Geographic, één van mijn favoriete televisiezenders. Ik ben niet alleen graag in de natuur, ik kijk ook graag naar de prachtige beelden. Ik bedacht dat het leuk zou zijn om zelf zoiets te doen.
Ik zou graag jullie mooiste zelfgemaakte foto ontvangen, met een uitleg erbij waarom dat je mooiste foto is.Stuur hem dan in mijn mailbox maximale grootte van de foto 900×600 pixels (lukt dat niet, mail me dan even) en vergeet je korte uitleg niet. Ik ben benieuwd, het lijkt me erg leuk om hier een mooie verzameling prachtige foto’s te krijgen. Het gaat dus niet om vakantiekiekjes, het gaat om een foto waar je zelf erg trots op bent!
Ik zet de mailbox open! contact@fotostudiomargo.nl

 

Deze foto heb ik 2 jaar geleden gemaakt in Istanbul vanuit een moskee, een bijzondere reis met mijn familie voor mij, maar ook een foto met betekenis..waar een deur dicht gaat, gaat er atijd weer 1 open.. www.susansiragfotografie.nl

Ik ben trots op deze foto (molens in de sneeuw), omdat door de sneeuw het dak overgaat in de molen. www.robertswereld.nl/wordpress

Gemaakt in Oost-Duitsland met een russische spiegelreflex camera ( merk weet ik even niet meer) Het is een Trabant (met originele DDR-sticker, alleen die is niet te zien op deze foto)Ik lag op mijn buik, camera op een baksteen..en met mijn wijsvinger op de gok de sluitertijd bepaald..totdat er een tegenligger aankwam rijden. En ik dacht :shit, mislukt! Tot ik de foto ontwikkelde: en wauw..toch wel een perfecte timing! Sander Intveld

Op een zondagochtend jaren geleden omstreeks 10.00 uur, ochtendrood door de bomen en ik stopte voor een foto, toen ik in de verte deze man langzaam dichterbij zag komen skeeleren.Ik heb hem opgewacht. www.fotostudiomargo.nl

Deze foto heb ik gemaakt als experiment met water, ik heb hiervoor een waterkraan laten lopen en heb er een roze bak er onder gelegd vandaar de kleur.Vond hem wel grappig geworden.Diana Spans www.mijnwebwinkel.nl/winkel/fotodesign

Heel stil drijft zij weg uit de bewoonde wereld. Ik wacht en raak het koele water aan. Wat is het leven toch mooi aan de waterkant! www.okkibox.net/photoblog/

Voor een teder jongetje van twee, zijn de dolfijnen een onbereikbaar iets, maar o zo dichtbij.Saskia Schoo

De actiefoto van Bertje vind ik geweldig , omdat alles meebeweegt. Daniëlle Sibers

Op een mooie dag in oktober ging ik even uitwaaien met mijn vriend op het strand. Tijdens de prachtige zonsondergang zag ik een zeilboot aan komen varen. Ik heb net zo lang gewacht tot de boot vlak voor de zon was. Super trots ben ik op dit resultaat, net als in de film. Larissa van de Geer

Ik vind deze bijzonder, oud stuk Turks brood, verse munt, limoen, oude takjes, één compositie..Maydana, www.maydanasblog.blogspot.com

Deze foto geeft mijn geluksgevoel weer. Gisteren met mijn telefoon genomen in de tuin van B&B de Strooppot op Texel . Emma, www.emmaloes.blogspot.com.

"Na een regenbui kwam de zon nog een keer om de hoek piepen bij dit meer in Ovre Eidfjord, Noorwegen (2003). Wat een adembenemend uitzicht leverde dat op. Dit is nog steeds de foto waar ik het meeste "gevoel" bij heb, en gewoon genomen met een compactcameraatje." Michael Kiewiet, www.lowspark.nl

Deze foto ben ik trots op, omdat alles samenkomt (in mijn beleving): de compositie, de (hdr)techniek, de rust, de sereniteit, het mooie licht, kortom: het moment! Peter van Veen www.moorfotografie.nl

Mijn passie is street photography en daar gaat het vaak om het 'beslissende moment'.Je hebt meestal 1 seconde om een interessante situatie vast te leggen, daarna is het moment voorbij. Een paar tellen nadat ik deze foto nam, stond de man op en draaide zich om. Ik was net op tijd! Fokko Muller www.fokkomuller.nl

Een prachtige zonsondergang in Tsjechië met nauwelijks te geloven kleuren, waar ik buitensporig van genoten heb. Gecombineerd met een zebra als herinnering aan een fijn gezinsuitstapje naar een dierentuin. Eigenlijk is deze foto een samenvatting van mooie vakantie!(m.b.v. Photoshop) Simone Foekens

Juli 2010 haalden we de kitten in huis die ik zo graag wilde. Ik wilde graag foto’s van haar hebben terwijl ze nog klein was, maar dieren zitten natuurlijk nooit stil. Vriend was dus de pineut om met kitten Zwelgje op de foto te gaan. De blik die beiden hier in de ogen hebben, doen ’t hem! De foto straalt iets uit, iets bijzonders en geeft weer hoe zowel mijn vriend als onze kat zijn! Een genot (voor mij) om naar te kijken en voor anderen om om te lachen! Dagmara Dominicus www.foto-dag.nl

Eén van mijn allereerste spiegelreflex-foto’s! Een échte ‘lucky’ shot. Genomen in Sprookjeswonderland, tussen neus en lippen door! Eén foto en stom toevallig een goeie!Annette Langedijk http://teigertje77.wordpress.com/

Ik heb lang zitten twijfelen welke foto van mij geschikt is voor deze verzameling mooiste foto's.Ik wist het eigenlijk niet.Gisteren, 17 april, werd ik er via Twitter op getipt dat er een mooie oranje volle maan te zien was. Met de vraag of er een foto van gemaakt kon worden.Met mijn camera en statief ben ik meteen naar buiten gegaan en heb verschillende foto's geschoten.Bij deze had ik de juiste instellingen te pakken. De foto is behoorlijk scherp en er zijn veel details op de maan te zien.Ik heb hem meteen op twitter gepost. Nog nooit is een foto van mij zo vaak geretweet als deze. Dat was erg leuk om te zien.Dit is dan mijn inzending voor de mooiste foto, een foto die vrij "vers van de pers" is.Het is mijn meest geslaagde foto van de maan en bovendien is met deze foto voor mij maar weer eens bewezen hoe leuk en effectief twitter is. Fokko http://fokkio.nl

Toch blijft het altijd lastig als mensen vragen je je mooiste foto te kiezen. Ik heb een poule van 5 à 10 foto's die ik echt heel tof vind maar ergens ben ik bij deze plaat extra trots dat hij gelukt is. Dat zijn voornamelijk prachtige natuurlandschappen en candid streetshots: beiden een stuk "makkelijker" dan een acteur die - tijdens een wajang orang-voorstelling in Yogyakarta, Indonesië - over het podium rent, waar bovendien het licht alles behalve optimaal is én je tot overmaat van ramp ook nog ver van het podium afzit. Dan zit er niets anders op dan maar heel veel foto's te schieten in de hoop dat er een goede tussen zit. Ik was dan ook uitermate blij dat deze plaat zo goed gelukt is.Remon www.remonline.nl

Trip naar South Africa (gewonnen reis Nationale Postcode Loterij)Met 5 á 6 jeeps een
game drive in alle vroegte,onze jeep werd ingesloten door resterende jeeps..we konden
geen kant op EN HOORDE,... kat-achtig blazen.zie hier resultaat!!!
(de Gids vertelde ons
geen zorgen te maken, want het welpje en moederhadden net een zebra op..aaaarrgghh)
Christy Batlajeri http://batlajeri.nl

Hier dan mijn lucky shot die ik op een middag toen de camera bij toeval naast mij op de autostoel lag kon maken. In de onze eigen Purmer zomaar op een doordeweekse dag.
Geweldig de passie waarmee de twee jongens die (voor hun)
enorme koeien hoeden.Annemiek http://ladiesfortune.nl.

Deze foto is gemaakt op een campsite in de Rocky Mountains in Canada Alberta,juni2010.'s Morgens om 7 uur liep zij/hij samen met haar/zijn broer/zus over de
campsite te struinen. Tam was zij/hij vast niet, maar zeker niet bang.Ik kon er allerlei
lenzen op uitproberen. Er een stoeltje bij pakken en mijn camera optimaal uit proberen.
Dit is van de ontelbare foto's toch wel de mooiste. Hij heeft al als kerstkaart gefungeerd.
Ellen Reijgersberg

ik vind dit zelf een erg mooie foto. Eendjes die uitrusten op een lelieblad.Anita Valstar

Soms heb je zo’n avond. Geen wind, sliertige wolken flarden.De zon die
roze ondergaat.En als je dan in Arc et Senans langs het kanaal loopt,
moetje natuurlijk wel dit boerderijtje aan een kleine cascade op de foto zetten.
Wouter de Vries // blog.quicksetup.nl

Hier mijn foto waar ik trots op ben. Tijdens mijn reis in Marokko wilde ik geen
flits gebruiken in de prachtige nostalgische straatjes van de koningssteden,maar
uit de hand en scherp was ook geen optie, tenzij het bewogen beeld een
doel op zich zou zijn... Experimenteren leverde o.a. deze foto op, waar ik dus heel
blij mee ben.
Monique de Leeuw http://www.moniquedeleeuw.nl.

Deze foto is genomen op een onbewoond eiland in de buurt van Soneva Fushi in de
Baa Atol. De krab was totaal gehypnotiseerd van de zonreflectie
op het fototoestel.Het is
één van mijn mooiste foto's en gewoon gemaakt met een pocket camera.
Vincent Nijhof http://community.webshots.com/user/vnijhof1974

Dit is een foto van een verlaten strand die mijn vriend en ik hadden gevonden op de
Cayman Islands toen we daar 2 jaar geleden op vakantie waren. Ik weet nog
dat ik het boek “komt een vrouw bij de dokter op dat bankje zat te lezen
(met een traan in mijn oog).Toen ik even pauze nam van het lezen en opkeek,
zag ik dit plaatje voor me...nou dan kan je het toch niet laten om het even
vast te leggen.Kijk die prachtige kleurcombinaties!!
Een plaatje!Suzi Tak http://dehooijbergh.nl

Dit is een van mijn mooiste foto`s.Op de dag dat mijn ouders 50 jaar waren getrouwd,
heb ik deze foto gemaakt.Ik ben gek
op landschappen en dit is net een oude meester.(schilderij)
Robert Klaverstijn

Gekozen omdat ik er nog steeds blij en tevreden mee ben, dat ik met mijn oude compactje uit 2004 toch zo'n foto (in 2009) heb weten te maken. En in m'n eigen tuin notabene. Mark van Ketel http://www.flickr.com/photos/blizzard2006

Dit is misschien niet mijn beste foto in de ogen van anderen. Ik ben eigenlijk
best trots op de hele serie waar deze foto bij hoort gemaakt voor een expositie.Toch heb
ik voor deze foto gekozen omdat, deze foto het beste weergeeft wat ik
doe, wie ik ben en wat ik mooi vind.
Elvera Gerlinda Smink (dutchproduction)

Dit is de foto waar ik het meest trots op ben. Een foto die symbool staat voor de moeilijkste periode in mijn leven.Voor de basisopleiding op de fotovakschool moest ik een reconstructie maken van een foto van een bekende fotograaf. Het werd een foto van Richard Avedon, het modemeisje met de paraplu. Het leek een simpele foto, maar de praktijk wees anders uit. Drie keer heb ik met mijn model (een hele goede vriendin van me) op zondagochtend op de Dam een shoot gedaan. De ene keer gooide de intocht van Sinterklaas roet in het eten, dan waaide het weer te hard waardoor de paraplu sneuvelde. Opletten dat er geen tram in het beeld rijdt, zit de kleding nog wel goed, houdt het model de paraplu wel recht, springt ze wel goed. Een hele klus, waar je eigenlijk een assistent bij nodig hebt.In deze tijd werd mijn moeder ernstig ziek. In deze vreselijke tijd heb ik tijdens de laatste shoot deze foto gemaakt. Avedon zal ik nooit benaderen, maar voor de reconstructie was ik geslaagd. Ik heb mijn moeder beloofd door te gaan met de vakopleiding. De eerste studiepunten zijn inmiddels binnen. Mijn diploma voor de basisopleiding heeft ze gelukkig nog gezien. Sandra v.d. Meulen

De plant is een pioenroos die ik overgenomen heb van mijn moeder toen ze naar het verzorgingshuis ging.
Al die jaren had de plant geen bloemen.Nu wel; zeven in totaal.
En laat het nou precies
zeven jaar geleden zijn dat mijn moeder is overleden ...Frappant toch???
Marion Kors

Deze foto is afgelopen zondag gemaakt in een van de oude Philipsfabrieken op
strijps.Reden waarom ik er trots op ben is dat hij me het gevoel geeft dat ik zelf ervaarde
toen ik door dit leegstaande pand zwief.
Marc König www.konigfotografie.com

Dit is een van mijn favorieten...De lijn, het prachtige vage blauw en zomaar een vermoeid veertje dat even rust zoekt in mijn tuin..Een foto
van een absolute, zeer enthousiaste hobby fotograaf die (helaas) niet gehinderd wordt door
enige technische kennis.
Marije van Holstein @marije9 (twitter)

In 2009 ben ik een maand in Indonesië geweest en heb daar gigantisch veel
foto'sgemaakt (ca. 4000).Ik ben een hobby-fotografe en maak foto's van de gekste
dingen, afval in de berm bijvoorbeeld. Ook maak ik graag macro-foto's
vooral van bloemen en dieren. Een bloem die ik op Java in de berm ben tegengekomen.
Ik weet helaas niet hoe deze bloem heet maar ze is van uitzonderlijke schoonheid.
Anita van Leeuwen - Vegt @Nietje__ (twitter)

Volgens mij is deze foto in Warder geschoten. Ikzelf vind hem nogal speciaal omdat er
geen 'vervuiling' van de moderne tijd op de foto te zien is.
geen hoogspanningsmasten,geen hoge flats, geen vliegtuigen ect. daarbij komt
dat het weer een echte winter was in lange tijd (deze is van 09-1-2010) heb hem bewerkt
om de foto een stuk ouder te doen lijken, maar ik heb absoluut niets gedaan om de foto
slechter te doen lijken.
Rick Sjoerds, http://www.leeuwenrick.nl, twitter: @rsjoerds,
Facebook: http://on.fb.me/jG7BYz

Deze foto vind ik zelf zoooooo leuk, omdat ik toen net met de Macro begon en dus van
alles ontdekte achter de lens wat je zelfs met het blote oog niet kan zien.Ik was iets heeel anders aan het fotograferen en toen zag ik verderop iets
glinsteren, echt piiieeeeeepklein!Shotje gemaakt en toen ik dit op de pc ging bekijken
bleek er in dit piepkleine zaadje ook nog waterdruppeltjes te zitten,echt TE GEK!!!
Dat macro is echt waar voor je geld, 4x lol van 1 foto : Shooten,
lekker buiten zijn,bekijken op de pc en dan eventueel nog wat bewerken,
ik vermaak me er in ieder geval uitstekend mee!
Inki www.regadasdoseco.com twitter:@Regadasdoseco

Of het mijn mooiste overall is betwijfel ik, omdat ik geen macrofotograaf ben,maar ik
was wel gelukkig met dit lucky - shot. Na enkele uren in
Burgers Zoo te Arnhem rondgelopen te hebben, wat wij met een jaarkaart
regelmatig doen, zaten wij met een welverdiende kop koffie en een broodje
te genieten van de giraffen en zebra's op een openlucht terras. Omdat
deze verhoogd ligt, de perfecte plek om deze prachtige dieren te fotograferen.
Half hangend over
een houten ballustrade viel mijn oog op deze vrije blije bij
tussen de distel. Ik heb niet de tijd genomen om mijn
objectief (55-200) te wisselen
en heb bijgevoegde foto gemaakt. Die dag was dit mijn mooiste foto, al vind ik het
fotograferen van de fotogenieke stokstaartjes toch het leukste.
Willem Lissenberg twitter @WimLissenberg

En wie ben jij dan wel? het lijkt net of die mees die vraag stelt, zo indringend
kijkt hij naar de camera. Gewoon in de tuin omdat het kon.
Joost van Steen www.jazzbluestour.nl twitter:@Jazzbluestour

 

een foto die ik gemaakt heb in Frankrijk.
Je ziet nog de schaduw van een prachtig monument, met daar achter een
geweldig uitzicht!!!
Robert de Lange