Tags: , , [ × ]

Vandaag zag ik een reclame voorbij komen. Een afneembaar tafelkleed! NU! Speciaal voor Moederdag een aanbieding!
 
Ik kan mij daar bijzonder aan ergeren!
Welke gek heeft verzonnen dat moeders huishoudelijke artikelen wensen op Moederdag.
Nee, ik start geen discussie op over het ontstaan en vieren van Moederdag.
Ik heb altijd erg genoten van de knutselwerkjes waar mijn kinderen, toen ze nog klein waren, mee kwamen. En het lawaai in de keuken van een ontbijt dat gemaakt en vol trots de slaapkamer ingedragen werd. Dat zijn gewoon hele leuke dingen en moeders genieten van macaroni kettingen en zelfgemaakte foeilelijke broches die we dan de hele dag dragen, mits ze door eigen jonge kinderen gegeven en gemaakt zijn natuurlijk.

Waar moeders niet van genieten, in ieder geval de moeders die IK ken, zijn de huishoudelijke artikelen die gegeven worden. Ik vind sowieso dat de partner geen cadeau moet kopen, ik ben zijn moeder niet! Dus koop de rest van het jaar maar leuke dingen voor mij, met de nadruk op leuke, maar niet op Moederdag.
En partners die met de kinderen meegaan voor het uitzoeken van een mooi Moederdag cadeau..wees eens creatief en origineel, schei uit met die staafmixers, afneembare tafelkleden, functionele cadeautjes die ergens in of om het huis te gebruiken zijn.. We willen geen nieuwe theedoeken, niet nog meer koffiebekers die niet meer in de kast passen, geen nieuwe hoes met bloemen voor om de strijkplank. En die sap machine hoeft ook niet, niets van dat alles!

Iets persoonlijks, iets speciaal uitgezocht omdat moeder de liefste en leukste moeder is en je haar daar mee een groot plezier doet. Lekkere luchtjes, heerlijk geurende smeersels, maskertjes, sieraden, mooie boeken waarvan je weet dat ze daarvan houdt, etentje, kook een heerlijke maaltijd, iets wat met haar hobby te maken heeft, een dagje uit, neem je moeder mee naar de bios, geef een mooie foto van jezelf!! Ja, dat is een goeie!

Alles behalve huishoudelijke artikelen! Weet je wat het met moeders is..die pakken die staafmixer dan uit en aangezien wij moeder zijn, willen we de boel niet verpesten en zeggen..Jasses..een staafmixer! Nee, wij zeggen dan, nou kijk aan, altijd handig zeg, dank je wel hoor, en geloof me de lach erbij is gemeend, maar van binnen denken we met een zucht… hm, een echtpersoonlijk cadeautje was wel heel leuk geweest maar goed.. en mikken de staafmixer achterin de kast bij de lelijke onderzetters  en de mixer die wel mooi is, maar zo’n onmogelijk kabaal maakt dat hij zelden uit de doos komt, ja bij het schoonmaken van het kastje en dan denken we, daar heb je die ruimtevreter ook weer!

Dus.. laten we dit jaar voor de zelfgemaakte macaronikettingen gaan en de andere knutselwerkjes van het kleinere grut en het daarbij laten en voor de grotere kinderen en volwassen kinderen:

Koop iets persoonlijks,iets kleins maar liefs..of doe iets persoonlijks.
Wij moeders vinden dat het leukst! Toch? Moeders?

Margo

p.s. Fotostudio Margo is natuurlijk open hè voor een leuke moederdagfoto, dat snap je wel!!