Tags: , , , [ × ]

Doorgaans is de rolverdeling zo, dat jongetjes met Lego spelen. En eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat met Lego spelen leuk blijft, ook als je man bent.
Maar op enig moment ruil je toch de Lego in voor het “volwassen” spul. Eerst “volwassen” spul light, in de vorm van een bromfiets. Maar niet snel daarna lonkt toch ook wel de auto.” Lego” voor gevorderden.
Eerst komt er een mooie/betaalbare auto, of een combinatie daarvan. Daarna komt er toch een moment in een mans leven dat de” Lego” voor gevorderden ingeruild moet worden voor een praktisch model.
Maar de vergelijking met Lego kan getrokken blijven worden,ook al zet je als man meestal je auto niet zo vaak opnieuw in elkaar.
Maar deze week dwong mijn praktisch uitgevoerde Wagon versie van”Lego” mij om hem een stukje uit elkaar te halen en een onderdeel te vervangen. Heel eenvoudig, de koplamp was stuk.
Om nu eens niet te beginnen zoals zo vaak, had ik de handleiding van deze “Lego” erbij. Anders dan bij de echte Lego is dit boekje minder ruim voorzien van plaatjes, dan de boekjes die ik nog ken van vroeger (en stiekem eigenlijk ook minder vroeger).
Dus moest ik een deel op gevoel doen. Dus daar begon ik, vol goede moed. En dat er “Lego” is waarbij de koplamp moeilijk te bereiken is, dat wist ik. Dus de kap van de accu eraf, het kapje achter de lamp die ik moest hebben, eraf….En dan, de lamp eruit zou je zeggen… Nou daar denken ze bij de ontwerpers van mijn “Lego” anders over. Met geen mogelijkheid kwam er beweging in mijn lampje. Dus ik nogmaals het “Lego” boekje erbij. Maar nee hoor, geen duidelijke prent van de situatie die ik moest overwinnen. Dus dan ben je er al snel klaar mee, nou snel, 30 minuten later en geen nieuw lampje. Dus dinsdag maar eens even langs de “Lego” profs.

Dus als je ooit ergens aan de kant gezet wordt en er wordt je gemeld dat je geen bekeuring krijgt als je nu effe je lamp vervangt, dan is het niet beledigend als je vraagt: “Hé agent, vroeger met Lego gespeeld?”

Gewoon Bas