Tags: , , , , [ × ]

Het begint langzaam op een serie te lijken, de blogjes over mijn vriend de motormuis. Maar ja, het is voor mij moeilijk om niet enthousiast over hem te zijn. Het begint zelfs een charmeoffensief te lijken.
Maar hij vertelt wel eens over dingen die gebeuren of die hij tegenkomt tijdens zijn werk. En dat hij dan van die avonden heeft, dat als hij thuis komt, hij een extra rondje langs zijn drie meiden moeten lopen. Die liggen dan heerlijk, veilig en gezond in hun bedje. Apetrots is ie dan,  op zijn meiden. Boven alles is hij gewoon Papa.
Er zijn van die initiatieven die gesteund moeten worden, vind hij. Zo ook “Dreamnight@thezoo”  Tegenwoordig “kinderbeestfeest”. Een initiatief waarbij hulpverleners, vrijwillig, met hun hulpverleningsvoertuigen, kinderen naar (in zijn geval) Artis brengen. Geen gewone, kinderen, of eigenlijk juist wel. Alleen ziek, gehandicapt of familie van een ziek kind. Oftewel, kinderen en gezinnen die wel eens extra in het zonnetje gezet mogen worden. Dit jaar deed de mogelijkheid zich voor. De aanmelding was goedgekeurd en Motormuis mocht zich melden voor de briefing, op vrijdag om 16:00 uur. Het stadionplein stond deels vol met ME, Brandweer en Ambulances. Motormuis mocht samen met zijn collega’s deze stoet begeleiden. Van het VU naar Artis. Dus bij het VU staan daar, allemaal gelukkige gezichten, stralend. De voertuigen worden geparkeerd en er is nog even tijd voor een praatje. Sommigen willen even op de motor zitten. Geen probleem, hij is er nu toch. Dus iedereen die maar wil, wordt erop getild. Vaders en moeders willen ook, maar schamen zich stiekem. Motormuis lacht en roept: “Doe gek, vandaag mag het, ga zitten. Foto erbij, klaar.”
Dan wordt het tijd te gaan rijden. Concentratie, want een stoet begeleiden is andere koek. Maar gelukkig heeft motormuis daar 4 weken voor op school gezeten. Na een ritje van een kwartier komt de stoet veilig voor Artis aan. De kinderen stappen uit en de stoet mag hetzelfde kunstje nog een keer doen. En ook die ging weer vlekkeloos.
Dan even pauze, even wandelen door Artis. Gezellig tussen de mensen. Wat een ontzettend gave sfeer. Voor de hulpverleners een grote reünie, want half Noord-Holland loopt er rond. Kinderen kijken geïnteresseerd en hebben vragen. Alles wordt beantwoord. Heel apart, niemand vind het raar dat er bedden door Artis gereden worden en dat er kinderen met slangetjes rondlopen. Gemoedelijk sfeertje dus.
Om 9 uur mag iedereen weer de bussen, ambulances en politieauto’s in en begint de rit terug naar het VU. Ook die ging weer super. Daar nog even met wat kinderen en ouders op de foto. Wat een prachtig initiatief en wat gaaf dat motormuis daar aan mag meewerken.
En dat is dan zo’n dag he, zo mooi, dan loopt motormuis zijn extra rondje….

Gewoon Bas